Таласање - Шетња

У Музеју примењене уметности, поводом Дана музеја, отвара се изложба накита „Класично и симболично“. Реч је о историјском накиту, прстењу и минђушама из античког периода и српског средњег века. Публици ће бити приказано 95 предмета из Збирке метала и накита Музеја примењене уметности, као и 10 драгоцених предмета из колекције Историјског музеја Србије. Изложбу најављује наша гошћа, Милица Цукић, музејски саветник.

Најстарија програмска акција Радио Београда „Књига солидарности" организује једнодневну размену књига са грађанима у среду, 7. новембра 2018. у холу Радио Београда и у редакцији дописништва РТС-а у Крагујевцу. Циљ ове акције је помоћ у опремању библиотеке Прве крагујевачке гимназије која је настрадала у пожару почетком ове године. Гост емисије је Михаило Шћепановић, уредник Програмске акције „Књига солидарности".

Највећи дигитални креативаци окупиће се половином новембра у Београду, на другој CGA (computer, graphics, arts ) конференцији. Овај својеврстан спој уметности и науке кроз поп културу и дигитално стваралаштво окупиће на једном месту неке од најзначајнијих светских имена из индустрије визуелних ефеката, анимације, гејминга и дигиталних уметности. Конференцију организује Савет за креативне индустрије, а гошћа је Милица Божанић, чланица Савета.

Удружење „Супернатурал" је у оквиру програма „12 величанствених" одабрало аутентичне гастро производе и мапирало 12 домаћинстава која нуде смештај и служе јела од изабраних, традиционалних намирница. План је да се „12 величанствених" нађу и у филму и двојезичној публикацији на српском и енглеском, а до краја године сви ће они бити представљени житељима и гостима Београда. Светлана Младеновић, новинар Београда 202, представља туристичку понуду Старе Пазове и Старе планине, који су нашли своје место међу „12 величанствених".

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво