Новости дана

Напредак дијалога Београда и Приштине биће тема разговора између аустријског канцелара Себастијана Курца, који данас стиже у званичну посету Београду, и српског председника Александра Вучића. Теме разговора биће и миграције,као и  билатерални односи.Очекује се и да ће аустријски канцелар, чија држава председава Европској унији до 1-ог јануара 2019-те опет пренети подршку званичног Беча европском путу Србије. Курц ће се поподне састати и са премијерком Аном Брнабић. Из Београда путује у Приштину.

Министарство финансија објавило је да, према упутству за припрему буџета за 2019-ту годину, запослени у јавном сектору следеће године могу очекивати увећање плата од седам до 12 одсто. Највеће повећање планирано је за  здравствене раднике , медицинске и стоматолошке техничаре- 12 одсто, а за лекаре - 10 одсто . Службеници МУП-а , БИЕ и Министарства одбране могу очекивати  увећане  плате за девет одсто. За запослене у основим и средњим школама и у установама високог образовања, али и радницима социјалне заштите планирано је увећање од 9 посто.

У Београду је отворен "Београдски сајам хране" на којем ће се представити стотинак произвођача високо квалитетне хране из Србије и региона. Циљ манифестације је да се размене искуства и информације из прехрамбене индустрије и уговоре  послови будући да је први дан сајма резервисан за професионалне купце.  Сутра ће и посетиоци  моћи да уживају у  здравој и укусној храни-најбољој коју Србија има.

У Ужицу почиње Југословенски позоришни фестивал "Без превода". У такмичарском делу биће приказане представе "Корешподенција" Звездара театра, "Кад би Сомбор био Холивуд" Народног позоришта Сомбор, "Ожалошћена породица" Народног позоришта Београд, "Зашто је полудео господин Р?" београдског ЈДП, "Укроћена горопадница" Хрватског народног казалишта из Сплита, "Пет живота претужног Милутина" Атељеа 212 и "Крваве свадбе" Будва град Театра. Селектор фестивала Бојан Муњин одабрао је мото овогодишњег фестивала - реченицу Бранислава Нушића "Боље је да гледамо живот у позоришту, него позориште у животу".

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ирена Јеловац

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво