Новости дана

Председник Александар Вучић разговарао је у Београду са амерички конгресменом Тедом Поом који је рекао да у Конгресу јача интерес за Србију, коју све више људи види као земљу партнера. Председник Вучић је захвалио конгресмену на дугогодишњем ангажману у раду Српског кокуса, који је помогао јачању односа Београда и Вашингтона, као и на подршци Вашингтона европском путу Србије. Било је речи и о ситуацији на Западном Балкану.

Председник Вучић је објаснио потребу постизања компромисног решења за питање Косова, кроз дијалог Београда и Приштине, као услова за мир и стабилност у региону. Он је изразио задовољство што актуелна америчка администрација остаје отворена и спремна да размотри све предлоге. Конгресмен По је подржао став да Београду и Приштини треба пружити простор и време да постигну договор.

На Флориди је један мушкарац из ватреног оружја убио две особе, ранио петоро, а потом је извршио самоубиство. Пуцњава се догодила у једном студију јоге у малом тржном центру у Талахасију, главном граду Флориде. Градоначелник Ендрју Џилам који је демократски кандидат за гувернера, написао је на Твитеру да прекида кампању и да се враћа у Талахаси.

По подацима Светске здравствене организације, око 6 хиљада људи у Србији годишње умре због компликација изазваних загађењем ваздуха, саопштило је Министарство заштите животне средине Србије, поводом Светског дана чистог ваздуха. У свету је преко 90 одсто популације изложено загађеном ваздуху, 9 од 10 људи удише загађен ваздух, упозоравају подаци Светске здравствене организације, који износе процену да чак око 93 одсто деце млађе од 15 година удише загађен ваздух.

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић позвао је припаднике националних мањина у Србији да у сутра изађу на изборе и изаберу чланове својих националних савета. У посебан бирачки списак уписано је више од 507 хиљада припадника националних мањина у Србији. Ружић очекује да избори протекну као празник демократије.

Новак Ђоковић играће у полуфиналу Мастерс турнира у Паризу против Швајцарца Роџера Федерера. Меч почиње у 16 часова и 30 минута. У другом полуфиналу играју Аустријанац Тим и Рус Хачанов.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Ненад Селаковић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи