Новости дана

У Варни је одржан пети Самит лидера Бугарске, Грчке, Румуније и Србије- Бојка Борисова, Алексиса Ципраса, Виорике Данчиле и Александра Вучића. Бугарски премијер  Борисов истакао је да четири државе деле одговорност за јачање регионалне безбедности, економског развоја и повезаности. Председник Александар Вучић рекао је на заједничкој прес конференцији, да је на Самиту било речи о инфраструктурним пројектима, енергетском повезивању, али и о Косову и Метохији.

Нешто више од 90 хиљада пензионера, који су самостално обављали делатност, данас ће први добити пензије са већим износом. Према распореду исплате Фонда ПИО, у уторак ће октобарски чек примити пољопривредни и војни пензионери, а 10-ог новембра сви остали, најављује ресорни министар Зоран Ђорђевић.

Скупштина Србије наставила је расправу о више законских предлога, међу којима је Предлог закона о заштити података о личности. На дневном реду су Измене и допуне закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, као и о полицији.

Македонска влада усвојила је Предлог амандмана уставних промена у складу са Преспанским споразумом, пошто их је претходно усагласила са захтевима групе бивших посланика ВМРО-ДПМНЕ, који су, супротно ставу те странке, гласали за њихову измену. Премијер Зоран Заев је рекао да се први амандман одоси на промену имена земље у у Република Северна Македонија, а други на додавање Охридског оквирног споразума.

Новак Ђоковић играће у четвртфиналу Мастерс турнира у Паризу против Хрвата Марина Чилића. Меч почиње око 19 часова и 30 минута.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи