Таласање - Шетња

Безбедност и здравље радника у Србији најчешће је угрожено у грађевинарству и пољопривреди. То су показале званичне анализе случајева у којима су грађани на послу изгубили живот или се повредили. Док Србија покушава да смањи број радника који страдају на радном месту, државе чланице Европске уније своде на минимум ризике од професионалних болести. О примени Закона, одласцима у контролу и кажњавању несавесних послодаваца разговарамо са Марином Фуртулом, в.д. директорком Управе за безбедност и здравље на раду, разговараћемо и са Небојшом Милетићем, чланом председништва Уније послодаваца Србије.

Колики је Србија остварила учинак у 10 кључних области које Светска банка оцењује у свом Извештају о лакоћи пословања? Какви су забележени резултати у дигиталној трансформацији јавне управе чућете од Јелене Бојовић, директорке за регулаторну реформу Националне алијансе за економски развој НАЛЕД.

После серије изборних неуспеха Ангела Меркел најављује одлазак са чела Хришћанскодемократске уније, али и да се више неће кандидовати за било коју политичку функцију. Међутим, каже да остаје канцеларка до истека мандата ове Владе. О узроцима и последицама по Немачку, ЕУ и Србију говори Јелена Волић, из београдског Фонда за политичку изузетност.

Ове године се обележава 200-та годишњица првог издања Српског рјечника, Вука Стефановића Караџића, који је штампан 1818.године у Бечу. Тим поводом наша тема је знаменито место Тршић, које чува сећање на Вука Стефановића Караџића.

Уредник и водитељ Дијана Иванов Кадић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво