Новости дана

У Клиничком центру Србије почео је са радом икс-нож - најсавременији апарат за лечење тумора. Прва успешна интервенција урађена је 68-огодишњој пацијенткињи, а предвиђено је да у наредна два месеца буде третирано још 30 онколошких пацијената. У изградњу Центра за икс-нож у Клиничком центру Србије и набавку опреме уложено је 800 милиона динара. Икс нож је од изузетног значаја за наше здравство, рекао је председник Александар Вучић приликом обиласка.

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је с Хашимом Тачијем на маргинама састанка главне групе Минхенске безбедносне конференције у Минску, јавља белоруска агенција Белта. Агенција преноси премијеркине речи да су разговарали о току дијалога Београда и Приштине. У званичном обраћању на конференцији, Брнабићева је рекла да само дијалогом може да се дође до одрживог решења за Косово и Метохију, што је у интересу Београда.

Скупштина Србије расправља о више законских предлога, међу којима је и  Предлог закона о заштити података о личности које у парламенту образлаже министарка правде Нела Кубуровић. Посланици ће разматрати и измене Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, Закон о полицији, о безбедности саобраћаја на путевима, и о детективској делатности.

У експлозији силоса у луци Богојево код Сомбора  повређене су четири особе, речено је у Полицијској управи Сомбор. Две особе су теже повређене, а две лакше. Нико није животно угрожен. Увиђај је у току.

Од 10 Ромкиња у региону девет нема посао и владе морају да створе услове за њихов бољи положај и оснаживање у друштву, поручила је потпредседница владе Зорана Михајловић са регионалне  конференције "Економска (не)зависност Ромкиња: изазови и рани узроци". За помоћ Србији по питању Рома Европска уније планира да, уз до сада обезбеђених 11,4 милиона евра, обезбеди још додатних 20 милона евра.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи