Таласање - Шетња

Јуче је обележен Дан сукњи у свету. Идеја за обележавање оваквог Дана проистекла је из запажања да све више жена најчешће носи панталоне. Према неким подацима у свету се сашије и прода много више женских панталона него сукњи. Напомиње се да нпр, зими, свега шест одсто жена, у урбаним срединама, носи сукње, а 14 одсто их носи током целе године. Зашто је завладао тренд панталона у женској гардероби и да ли се тиме губи женственост, питамо модну креаторку Драгану Николајевић.

Током 63. Сајма књига у Београду је боравио психоаналитичар Вамик Волкан, аутор и уредник више од 50 књига. Једна од њих - "Имигранти и избеглице" - објављена је у Србији и бави се психолошким аспектима избеглиштва, како код самих миграната, тако и код становника земаља које их прихватају. Са њим је разговарао новинар Миша Стојиљковић.

Пројекат „Албум сећања на наше претке из Првог светског рата" омогућио је грађанима Србије и Србима у региону и дијаспори да достављају фотографије и осталу историографску грађу својих предака и тако дају лични печат обележавању стогодишњице Великог рата. Резултати четворогодишњег рада на пројекту представљени су у публикацији о којој се говорило на 63. сајму књига у Београду. О том пројекту говориће наш гост, историчар Ђорђе Мамула, један од учесника поменуте трибине.

Едиција Принцеза Софија (Принцезин закон и Принцезина медаља) ауторке Весне Алексић у опреми Душана Павлића са илустрацијама Бојане Стојановић добила је Награду за најлепшу дечју књигу на недавно завршеном, 63. Међународном сајму књига у Београду. У образложењу стручног жирија се наводи: „Књиге о принцези Софији опчиниле су нас на први поглед, па смо се помало осетили као деца." У свет ових књига воде нас награђени: ауторка и илустраторка.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи