Таласање - Шетња

Када не смемо да затварамо очи и да не реагујемо? Како објаснити чињеницу да грађани нису реаговали и притекли у помоћ дванаестогодишњој девојчици над којом се у градском превозу иживљавао манијак. Колико је сличних ситуација које се одвијају наочиглед јавности, а она, нажалост окреће главу чућете од др Оливера Видојевића, психијатра.

"У математици, највећа загонетка је квадратура круга. У животу, то је човек"... мисао која је Бранку Станковићу годинама водиља за његову култну емисију „Квадратура круга". Он је овогодишњи добитник Награде за животно дело коју додељује Савез новинара Србије и Црне Горе. У предлогу за награду између осталог се наводи да „том емисијом, у којој је човек испред и изнад свега, и мера свега, аутор покушава да поврати урушен систем вредности". О заборављеним вредностима, положају „обичног човека", новинарству и наградама које је освојио... разговарамо са Бранком Станковићем.

„Обичним човеком" бави се и Агенда одрживог развоја до 2030. године коју су усвојиле Уједињене нације, а на коју се обавезала и Србија. Међу седамнаест циљева су смањење сиромаштва, запошљавање, здрава животну средина, јачање институција... Србија је изразила намеру да 2019. године представи свој први добровољни национални извештај о остваривање Агенде. О плановима и како се они остварују у реалном животу разговарамо са Кори Удовички чланицом Високог саветодавног одбора УН за економска и социјална питања и председницом Управног одбора Центра за високе економске студије.

У једној улици у селу Самаила код Краљева има чак четрдесеторо деце узраста од једне до 15 година. Има и домаћинстава са троје и више деце, па је одлука да се у селу изгради вртић сасвим оправдана. Мало је села у околини Краљева са пуно деце. Самаила су изузетак. Како живе, где се играју, шта их највише радује чућете у репортажи Ратка Бечког.

Аутор - Дијана Иванов Кадић. 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи