Таласање - Шетња

Након што је едиција Србија 1914-1918 постигла велики успех, како у стручним тако и у широким круговима, РТС издаваштво и ИК Прометеј одлучили су да заокруже објављивање дела о Србији у Првом светском рату. Недавно је објављено нових десет наслова у петом колу едиције Србија 1914-1918, чиме се уједно обележава стогодишњица од завршетка Великог рата. О едицији Србија говоре гости: Драган Инђић, одговорни уредник Издаваштва РТС и Зоран Колунџија, уредник Издавачке куће Прометеј из Новог Сада, покретач Едиције.

Чућете разговор са аутором књиге „Имигранти и избеглице", Вамиком Волканом, гостом Међународног сајма књига, поводом промоције српског издања овог занимљивог дела које се бави психолошким проблемима избеглиштва.

У Малој галерији Дома Војске Србије до краја октобра траје изложба „Усред земаљске бајке" Слободанке Ракић Шефер, на којој ће бити приказано тридесетак дела насталих у циклусу посвећеном грожђу и вину, темама којима се сликарка бави већ четири године. Тим поводом наша гошћа је ауторка ове изложбе.

Ове године се обележава 70 година од усвајања Универзалне декларације о људским правима Уједињених нација, која је први и још увек најзначајнији међународни акт о људским правима, и тиче сваког, било ког човека као припадника целог цовечанства. Обележавању годишњице придружила се и Европска унија која је започела кампању на европском тлу. Из сваке државе изабран је по један бранитељ или бранитељка људских права, који, кроз серију видео спотова, скрећу пажњу на основна начела Универзалне декларације. Србију представља Марија Митровић, извршна директорка Коалиције ромске омладине Србије, наша данашња гошћа, која, за нашу емисију, говори о положају младих припадника своје заједнице.

За науку и технологију хране, као и за истраживања трендова у прехрамбеној науци, све је веће интересовање широм света. Недавно је о будућности хране било речи на Међународној научној конференцији - UNIfood, која је одржана поводом рангирања Универзитета у Београду, у области прехрамбене науке и технологије, на високо 35. место на Шангајској листи светских факултета. Од природе до стандардизованих производа, храна изазива велико интересовање многих сектора, а истраживање се спроводи у свим сродним областима. У емисији говоримо о томе каква је будућност хране.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво