Таласање - Шетња

У Београду се данас и сутра одржава прва конференција о будућности рада „Будућност рада - будућност је сада“. Шта Србија може да научи од земаља које су прошле транзицију, која ће занимања бити тражена у скоријој будућности, како би постојећи образовни систем и привреда требало да се припремају за нове економске трендове. То су нека од питања на која ће одговарати експерти Међународне организације рада из Женеве, представници Естоније, Европске фондације из Торина… као и чланови домаћих академских институција, синдиката и цивилног друштва.

Гости Бранка Анђелковић, директорка Центра за истраживање јавних политика и Јован Протић, национални координатор Међународне организације рада.

Грчка Влада тврди да је готово са мерама штедње. Протеклих осам година, та земља је грцала у дуговима и пролазила кроз најтежи период економске кризе. Шта се променило након ригорозних мера штедње и ослобађања обавеза дуговања, говори доктор политичких наука Димитрис Панајотакис из грчког министарства за медије.

Неодговорни појединци пале све што се спалити може, од остатака трске, сламе, траве, па до отпада. МУП је саопштио да ће и наредних дана контролисати да ли се крши Закон о заштити од пожара и Закон о пољопривредном земљишту. Може ли ватра дугорочно да уништи оранице и каква наме је казнена политика говори професор Жељко Долијановић са Пољопривредног факултета.

О новим технологијама у управљању токсичним отпадом. Тим научника са Универзитета у Београди ради на развоју нове технологије за уклањане опасног отпада из биосфере коришћењем пепела из наших термоелектрана. У којој мери ће, захваљујући овом пројекту, бити смањен ризик од еколошких инцидената чућете од Звездане Баштаревић из Института за мултидисциплинарна истраживања.

Ауторка - Дијана Иванов Кадић 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво