У средишту пажње

Премијерно представљамо монографију “Милена Дравић или кључ снова”, тв аутора, документаристе и писца Аните Панић, луксузно српско-енглеско издање које је објавио Филмски центар Србије. Узбудљива сећања холивудске звезде Олега Видова, есеји о Макавејеву и Пуриши Ђорђевићу и лична архива и текст саме Милене, чине ову монографију посебном.

Ова монографија са 364 стране, у седам поглавља аналитично и са пуно занимљивих детаља представља живот и стваралаштво Милене Дравић, једне од највећих филмских глумица Србије, Југославије и Европе.

Детаљно и са пуно архивске грађе расветљава се филмска, али и богата телевизијска и позоришна каријера Милене Дравић.

Како има пуно значајних уметника који су говорили о богатом Миленином ставралаштву, издвајамо прво поглавље које је посвећено њеној филмској каријери, а текстове су писали редитељи: Вељко Булајић, Горан Паскаљевић, Милан Јелић, Желимир Жилник; костимографи: Загорка Стојановић и Борис Чакширан, Предраг Поповић, директор готографије, који је и рецезент књиге, филмски радник Срђан Илић, глумци: Раде Шарбеџија, Мира Фурлан, Никола Ђуричко, словеначка глумица Милена Жупанчић.

Курозитет овог поглавља је и текст великог руског и холивудског глумца Олега Видова, који је био Миленин партнер у филму ''Битка на Неретви'' и који је, нажалост, преминуо у мају прошле године.

Важан део овог првог поглавља чине и два есеја посвећена двојици сјајних редитеља чији су филмови обележили Миленину каријеру - Душану Макавејеву и Пуриши Ђорђевићу, које је написала ауторка монографије Анита Панић.

Уредник и водитељ: Милена Божовић Манић

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се