Недељом за село

У Војводини је, и поред недостатка влаге у земљишту, почела сетва пшенице, док на југу Србије још није ни на видику. Због више цене репроматеријала, пре свега горива, сетва ће бити скупља од лањске. Стручњаци саветују да се користи декларисано семе.

Вађење и прерада шећерне репе ове године је у знаку трулежи слатког корена, који поједини произвођачи због тога неће ни вадити.

Производња расаде и раног поврћа у заштићеном простору је исплатива ако се ради плански, тврди један од највећих произвођача у стишком крају Слађан Ивковић. За нормалан живот, тврди, довољно је 30 ари под пластеницима.

У Србији се смањује производња рибе у рибњацима, а мањи је и излов. Стручњаци упозоравају на криволов, као и нелегалну производњу и промет рибе.

Представићемо вам и Славну Славујевић, власницу пољопривредног газдинства Љута Сремица, змаја од жене. Производи  необичне љуте џемове и слатка, а поред тога ради виноград, прави вино и пече ракију. И све то сама. Такве су, каже, Сремице.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се