Таласање - Шетња

Виши суд у Београду донео је историјску пресуду којом је потврдио да је др Борко Јосифовски, бивши директор београдске Хитне помоћи, трпео одмазду јер је указао на криминалне везе екипа хитне помоћи и приватних погребних предузећа. Њом је, практично, за нечињење и одуговлачење осудјено 5 државних органа. Са доктором Борком Јосифовским и Владимиром Радомировићем, уредником сајта “Пиштаљка”, која је била од пресудне помоћи у овом процесу, разговараћемо о томе како је било пролазити кроз те битке пуних 13 година и каква ће надаље бити позиција потенцијалних узбуњивача у борби против корупције.

Друштво генетичара Србије слави пола века постојања. То је повод за причу о дометима науке и могућностима савремене генетике, посебно у добу убрзаног развоја технологије. Саговорник је др Бранка Васиљевић, председница Друштва генетичара.

Чућемо и репортажу о вили "Златни брег" код Смедерева, некадашњем летњиковацу династије Обреновић, која је данас резиденцијални објекат Владе Србије.

Тражећи нов начин да изразе свој доживљај и осећања, уметници с почетка 20. века почели су да беже у апстракцију. Ослонац им је био у једноставним линијама и геометријским облицима својственим примитивној уметности. То је, управо, тема недавно отворене изложбе у Риму.

11. октобар је дан када је преминула Едит Пјаф. То је повод за причу о овој вансеријској певачици која је имала невероватно буран иако прилично кратак живот.

Уредник и водитељ је Оливера Стајић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи