Код два бела голуба - 50 година емисије

Специјалне емисије сваког понедељка поводом пола века непрекидног трајања емисије „Код два бела голуба“. Историја дуга 50 година испричана сећањима њених стваралаца (уредника, музичких уредника, аутора текстова, глумаца, тон мајстора) и документована инсертима из најбољих емисија.

''Код два бела голуба.'' некад се звао сквер испред данашње зграде Политике. Име је добио по кући Јована Кујунџића, односно по цимеру на кући: маказе и два голуба који су постављени 1840. године. Према писању Милана Ђ. Милићевића, власник је у шали истицао да су то били голуб и голубица...

Ово су речи из текста Миље Милосављевић, дугогодишње уреднице емисије ''Код два бела голуба'', којима она започиње причу о историјату ове емисије. Та је прича једна од безбројних прича о прошлости и традицији, које је емисија ''Код два бела голуба'' причала.

Емисија „Код два бела голуба" на Првом програму Радио Београда траје од 1968, а њен оснивач и први уредник био је Драгослав Батица Савић. Њега је на уредничком месту наследила Миља Милосављевић, која је емисију уређивала више од три деценије. Ауторским доприносом Миље Милосављевић „Голубови" су, мењајући се током времена, задржали свој квалитет, и постали емисија по којој се Радио Београд препознаје.

У вечерашњој емисији слушаћемо сећања Миље Милосављевић о њеним почецима рада на овој емисији, о томе како су се емисије правиле, ко су били сарадници и какав је дух владао у екипи која је стварала ову култну емисију. Чућемо и одабране сегменте из емисија које је Миља Милосављевић потписала као аутор.

Аутор емисије: Тамара Крстић.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи