Недељом за село

Према подацима Републичког завода за статистику, ове године производња свих врста воћа, осим грожђа, значајно је већа него лане. Зато и не чуди да су цене јабука, чија је берба у току, веома ниске. Пошто још нема откупа за руско тржиште, у Шумадији већина воћара јабуке ставља у хладњаче, у очекивању боље цене. Индустријска јабука, која се откупљује за само 4 динара по килограму, остаће  углавном  у воћњацима, јер се њено прикупљање не исплати. 

Произвођачи свиња незадовољни су откупном ценом товљеника. Можда ће за њих следеће године доћи бољи дани јер се на пролеће, по речима министра пољопривреде Бранислава Недимовића, очекује потписивање споразума о извозу свињског меса у Кину. У ту земљу протекле недеље кренуо је први контингент говедине.

Припреме за јесењу сетву касне због недовољно влаге у земљишту. Стручњаци саветују да се у њиве не улази на силу, без обзира на то што ће ускоро почети да теку оптимални рокови за сетву. Ратари подсећају да је и предстојећа сетва у знаку високе цене репроматеријала и нафте.

Уредник и водитељ Даворка Тешић.

 

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво