Иза кулиса

Петнаести Европски фестивал анимираног филма Балканима одржава се од 2. до 6. октобра у Дому културе Студентски град, у Београду.

На конференцији за новинаре, одржаној 27. септембра, о Фестивалу су говорили Марина Лучић из Дома културе Студентски град, задужена за односе с јавношћу, и чланови Балканима тима Ива Ћирић, Мина Саблић Папајић, Михајло Драгаш и Милан Милосављевић. У емисији "Иза кулиса" преносимо неке детаље о овогодишњој селекцији филмова на тој значајној манифеставији, о жирију, пратећем програму, као и о темама, техникама и новим, инспиративним приступима присутним у филмским остварењима која ћемо имати прилику да видимо током фестивалских дана.

Европски фестивал анимираног филма Балканима постоји од 2004. године и основан је првенствено са циљем да пружи подршку развоју спрске сцене анимираног филма, али и да ауторе са простора Балкана укључи у савремене токове и тенденције те уметничке форме. Оснивач и први уметнички директор Балканиме био је професор Никола Мајдак, један од пионира домаћег анимираног филма. Фестивал се традиционално одржава под покровитељством Дома културе Студентски град.

Уредница и водитељка емисије: Хана Гадомски

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара