Ноћни програм - Путовање до угла

На какве занимљиве људе, приче и дешавања можемо да наиђемо док путујемо од угла до угла? Слушаћете у првом сату емисије.

У првом сату емисије, наша саговорница је Сања Маљковић, сценографкиња и директорка независног театра Ле Студио, асистенткиња на предмету Сценски дизајн, на Департману за архитектуру и урбанизам, Факултета техничких наука у Новом Саду. Разговарамо о Сањиној представи - докторском раду „Заробљени моменти", чије се премијера и прво извођење одржавају 5. и 6. октобра 2018, у театру Ле Студио, у Београду. Такође, Сања нам говори о свом приступу сценографији, раду са студентима, визуелном театру, као и позоришном концепту и односу према публици који негује Ле Студио.

У другом сату причамо о кафи.

Кафа је најомиљеније пиће на свету. Постоје најразличитији начини и ритуали испијања кафе: на Блиском Истоку, у Грчкој и на Балкану је најзаступљенија турска кафа, у Северној Америци филтер-кафа, у Јапану кафа из лименке, у Северној Европи кафа »мелиор« (припремљена у лонцу са филтером).

А ове ноћи тајне добре еспресо кафе откриће нам Barcaffè бариста Синиша Радивојевић. Сазнаћемо и: шта је 5М, која кафа има највише кофеина, који велики писац је налазио инспирацију у овом напитку конзумирајући 60 шољица у току дана... Открићемо и зашто козама треба да се захвалимо на кафи!

Емисију уређују и воде - Хана Гадомски (први сат емисије) и Тања Гајовић (други сат емисије).

број коментара 0 пошаљи коментар
Ноћни програм Ноћни програм

Аутор:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]