Доживети стоту

Међународни дан старијих - 1. октобар, 94. рођендан Радио Београда и 18. рођендан емисије "Доживети стоту", обележићемо свечано и радно у Врњачкој Бањи. Наши микрофони биће укључени на Једанаестој олимпијади спорта, здравља и културе трећег доба одакле ћемо уживо пренети део атмосфере са те манифестације која окупља више од хиљаду учесника

Наш домаћин биће генерални секретар Организационог одбора Олимпијаде трећег доба др Драгана Димић са сарадницима. Разговараћемо и са посленицима белих мантила и пренети важне савете о правилној исхрани и неговању здравих стилова живота у познијим годинама.

Прозно-поетско и сликарско стваралаштво представиће уметници- сениори на сусрету писаца и на ликовној колонији. О уметничким достигнућима људи трећег доба говориће Момчило Вуксановић - Мома Брада, задужен за културни програм. Једанаесту олимпијаду спорта, здравља и културе трећег доба под слоганом "За активну и креативну старост" организује Покрет трећег доба Србије у сарадњи са Савезом пензионера, Министарством за омладину и спорт, Спортским савезом и општином Врњачка Бања. Манифестација ће бити одржана од 29. септембра до 3. октобра 2018. године у Врњачкој Бањи.

Емисију реализује екипа: продуценти Светлана Стевановић и Весна Гемовић, тон мајстор Александар Трајковић, музички уредник Драган Димић и уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Радио Београд 1, 09.05

Насловна страна - Учесници Олимпијаде трећег доба

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи