Новости дана

У Њујорку почиње 73. заседање Генералне скупштине Уједињених нација. Нашу делегацију предводи премијерка Ана Брнабић, која је синоћ присуствовала пријему код америчког председника уочи Генералне дебате. Она је захвалила Доналду Трампу на разумевању за ставове Србије.

Премијерка је разговарала и са америчким сенатором Роном Џонсоном. Он је истакао да Америка охрабрује дијалог Београда и Приштине и жели да помогне да се дође до решења. Брнабићева је констатовала да је веома важно што је дошло до промене односа америчке администрације према нашој земљи, истакавши да Приштина својим поступцима не доприноси дијалогу и да отежава долазак до решења.

Срби из Велике Хоче на Косову и Метохији опљачкани су током ноћи. Једном мештанину украден је аутомобил, а породици из истог места - краве и телад, јавља Радио Мост. Становници Велике Хоче су веома узнемирени и забринути за своју безбедност и имовину. Случај је пријављен косовској полицији која врши увиђај.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује све учесталије нападе на имовину Срба у јужној покрајини. Уверени смо да овде није реч о обичним крађама већ о настојању да се наш народ застраши, наводи се у саопштењу. Канцеларија за Косово и Метохију поручује Србима који живе јужно од Ибра да ће учинити све да им надокнади штету и апелује на њих да не наседају на провокације.

Парламент Шведске изгласао је, већином гласова, неповерења Влади премијера Стефана Лофвена. Гласање о поверењу уследило је пошто су странке деснице и центра, захваљајући гласовима екстремне деснице, добиле место председника Парламента Андреаса Норлена конституисаног након избора од 9. септембра. Норлен би могао за мадатара именовати лидера конзервативаца Улфа Кристерсона.

Сједињене Америчке Државе упозориле су Русију да би размештање савременог антиракетног система ЕС-300 у Сирији - била велика грешка, и да би ту одлуку требало поново размотрити. Саветник америчког председника Доналда Трампа за националну безбедност - Џон Болтон рекао је да би снадбевање Сирије руским антиракетним системом "довело до ескалације већ постојећих тензија у региону".

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво