Новинарење

На почетку Новинарења објављујемо вести дана. Следе актуелности из Грчке где мигранти стварају низ проблема док је у медијима једна од најзаступљенијих тема предстојећи референдум у Македонији о новом имену државе. Биће речи и о све извеснијим ванредним парламентарним изборима у Грчкој.

Откривањем статуе некадашњег председника Јужноафричке Републике Нелсона Манделе у згради УН у Њујорку почиње мировни самит у Генералној скупштини УН, на коме ће светски лидери говорити о горућим проблемима - рату, сиромаштву, болестима, миграционим и климатским променама.Србију представљају премијерка Ана Брнабић и шеф дипломатије Ивица Дачић.

На заседање Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорк је допутовао председник Ирана Хасан Рохани Пре поласка из Техерана, Рохани је обећао "страшан" одговор Ирана због атентата током војне параде на југозападу земље када је убијено 25 људи, међу којима више од половине припадника елитне иранске Револуционарне гарде. Иранске власти за напад оптужују Сједињене америчке државе и њихове савезнике у земљама Залива.

И иранска Револуционарна гарда запретила је данас "смртоносном и незаборавном" осветом за напад током војне параде.

Саговорник Новинарења је Мајда Шимунец дописник Радио Београда из Атине.

Аутор и водитељ је Зорана Бокан.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво