Новости дана

Делегација Србије, предвођена председницом Владе Аном Брнабић, учествоваће у Њујорку на 73-ћем заседању Генералне скупштине Уједињених нација. Премијерка Брнабић вечерас ће присуствовати пријему који организује амерички председник Доналд Трамп, а у четвртак ће се обратити Генералној скупштини. У српској делегацији је и шеф дипломатије Ивица Дачић, који ће представити ставове Београда о питањима од међународног значаја.

Пленарним састанком у Народној банци Србије почели су званични разговори представника Србије и мисије Међународног монетарног фонда поводом првог разматрања резултата новог програма сарадње који је саветодавне природе. Мисија ММФ-а, коју предводи Џејмс Роуф  боравиће у Београду до 4-ог октобра. Теме разговора са српским званичницима су стање у јавним финансијама, планирање буџета за наредну годину, као и структурне реформа. Очекује се да ће бити усаглашени ставови представника Владе Србије и ММФ-а о повећању пензија и плата у јавном сектору.

Иако је Србија смањила стопу незапослености испод 12 одсто циљ је да у будућности она буде 2 одсто, изјавио је министар рада Зоран Дјордјевић на отварању скупа директора националних служби запошљавања Југоисточне Европе, којем је домаћин Београд. Дјордјевић је нагласио да је у региону све израженији недостатак квалитетних радника, али да Србија не би требало да увози раднике већ да их школује и стимулише да раде овде.

Одбојкашка репрезентација Србије у следећој фази Светског првенства играће у Торину у групи са Италијом и Пољском. У другој групи су Бразил, Сједињене Америчке Државе и Русија. Прве две селекције из групе иду у полуфинале.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ирена Јеловац.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи