Новости дана

Србија је увек за дијалог са Приштином, али мора да се зна о чему се разговара, поручио је председник Александар Вучић. Он је Европској унији замерио што не регује на претње ратом које долазе од Албанаца са Косова и Метохије и на најаву укидања границе са Албанијом. Није, каже, заинтересован да у Брисел иде да би му рекли да мора признати независно Косово и , ако то учини, биће цењен светски лидер. Вучић је рекао да га у Бриселу могу видети кад хоће, али претходно морају казати шта даље и да ли је решење да Србија не добије ништа и буде понижена, а Албанци добију све.

Скупштина Србије почела је Десето ванредно заседање. На дневном реду је више од 30 предлога закона и одлука, међу којима и предлог Владе о укидању Закона о привременом умањењу пензија. Министар финансија Синиша Мали најављује од октобра до сада највише пензије, са тенденцијом да и даље расту наредне године у зависности од стања у буџету. Укидање Закона о привременом смањењу зарада у јавном сектору зависиће од разговора са Међународним монетарним фондом, који почињу идуће седмице.

Београд ће за четири године, до краја 2022-ге добити нови објекат Дечје клинике -"Тиршову 2", у чију изградњу и опрему ће бити уложено 54 милиона евра, изјавио је председник Александар Вучић. После обиласка Дечје клинике у Тиршовој, Вучић је рекао да се планира и измештање клинике "Народни фронт" како би се будућим мајкама, трудницама и породиљама обезбедили најбољи услови. Према његовим речима, кроз здравство се огледа како једно друштво напредује.

У Патри почиње суђење седморици држављна Србије, окривљеним за убиство америчког туристе Бакарија Хендерсона на острву Закинтос, прошлог лета. Петорица су у притвору у Грчкој, а двојица се бране са слободе. Родитељи убијеног младића присуствоваће суђењу. Они су за за америчку телевизију Си-Би-Ес изјавили да ће сатисфакција за породицу бити само максимална казна за оптужене.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи