Доживети стоту

Поводом 1. октобра - Међународног дана старијих, овог јутра говоримо о Осмим данима сениора на Звездари који су јуче почели у Волонтерском сервису те општине. О значају ове манифестације, учесницима и темама у наредних седам дана, сазнаћемо више од координаторке Волонтерског сервиса Звездаре Радмиле Урошевић.

А о насиљу над старијима, посебно женама у годинама, указаће Надежда Сатарић из Удружења "Amity - снага пријатељства". Недавно је у Петровцу на Млави, у Удружењу инвалида рада и Удружењу пензионера одржана трибина посвећена препознавању и превенцији насиља над старијом популацијом. Са тог скупа је послата порука да се о насиљу не сме ћутати!

У другом делу емисије чућемо репортажу о професору у пензији осамдесеттрогодишњем Милану Распоповићу. Један је од оснивача Математичке гимназије у Београду и њен дугогодишњи директор. Подсетиће нас на мукотрпан пут стварања елитне школе у доба Титове Југославије. Поделиће са нама и жал за својим ђацима који су данас драгуљи, расути по белом свету.

Рубрику за добру књигу издвојили смо за "Мемоаре француског маршала Франша Депереа" уз приказ Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд 1, 9:05.

Насловна страница: Милан Распоповић (Фото: М. Стојадиновић)

 

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет четири године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи