Новости дана

Европски комесар за миграције Димитрис Аврамопулос и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потписали су споразум између Србије и Европске уније о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу - Фронтекс. То  ће омогућити да Фронтекс у сарадњи са МУП- ом Србије спроводи граничне провере миграната. Тиме ће се повећати безбедност спољних граница Уније.

Миграције и Брегзит теме су и неформалног самита лидера Европске уније у Салцбургу. Међутим, док нада да би могло доћи до помака у договору о условима изласка Британије из Уније, никакав напредак није ни на видику када је реч о избегличкој кризи.

Годишња штета од сајбер криминала износи 600 милијарди долара  и сваке године  је све већа, указала је премијерка Ана Брнабић и истакла да је Србија спремна да се суочи са изазовима у области информационе безбедности. Брнабићева је на отварању конференције о вискотехнолошком криминалу и информационој безбедности "Повежи се сигурно" поновила да је дигитализација један од приоритета владе, али и да  доноси  нове ризике.

Руски председник Владимир Путин прихватио је понуду Израела да подели детаљне информације о ваздушном нападу израелских снага на сиријски град Латакију. На напад су реаговале сиријске снаге и тако грешком обориле руски извиђачки авион који се спремао да слети на оближњи аеродром. Сиријци су током противракетне одбране помешали руски „иљушин" са израелском летелицом, што је довело до погибије свих 15 чланова посаде.

Овогодишњи 55-ти Београдски међународни сусрет писаца окупио је 38 књижевника из 24 земље. Манифестација је званично отворена у свечаној сали Скупштине града Београда беседама познатог редитеља и писца Емира Кустурице и Радомира Андрића, председника Удружења књижевника Србије.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ирена Јеловац.
Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи