Таласање - Шетња

У првом сату преподневног магазина говоримо о дигиталној трансформацији Србије. Иницијатива Дигитална Србија покренула је националну кампању Будимо паметни. Циљ је упознавање широке јавности са најважнијим појмовима у области дигиталне трансформације и покретање дијалога о томе шта би искорак ка дигиталном друштву значио за животе свих грађана.  

Гост је Тадеј Курепа из Microsofta, који је члан извршног одбора иницијативе Дигитална Србија . Поред њега наш саговорник биће и Филип Мрдак из Центра за дигиталну трансформацију Привредне Коморе Србије, поводом јавног позива упућеног малим и средњим предузећима за коришћење бесплатне подршке у том процесу. 

Чућемо и колико је вишегодишња акција Европске комисије, позната као Недеља мобилности, до сада дала резултата. Сваке године од 16. до 22 септембра у европским градовима организује се кампања која за циљ има смањење емисије издувних гасова и промовисање алтернативних видова превоза. 

Са вама је Оливера Стајић.

 

Од 11 часова пратимо и говоримо о трећем дану посете председника Србије Александра Вучића Кини. Гости у студију ће бити:  Лидија Обрадовић, новинар, оснивач и директор Удружења "Форум Пут Свиле" у Београду, Стеван Рапаић из Института за међународну политику и привреду, Никола Јокановић, мастер међународне политике на кинеском Универзитету за  спољне послове. Из Кине ћемо укључити Немању Милутиновића, дописника РТС-а из Пекинга.

У студију је Невена Костадиновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво