Таласање - Шетња

Први фестивал новог стваралаштва Њена земља, под мотом „Оне смо ми“, одржава се у Дому омладине Београда. Концепт Фестивала заснива се на представљању рада значајних жена из историје и нашег, савременог доба. Главна гошћа биће Ратка Денемаркова, угледна чешка књижевница, која је најпревођенија савремена ауторка међу чешким писцима. Фестивал ће најавити Љубица Пупезин, уредница у издавачкој кући Штрик и Тамара Крстић, књижевна критичарка.

Поводом стоте годишњице рођења Нелсона Манделе, која се ове године обележава широм света, ауторка др Весна Југовић представила је ових дана енглеско издање књиге „Манделин код". Свој последњи интервју, велики афрички и светски лидер Нелсон Мандела дао је управо овој српској новинарки . Несвакидашњи, тежак али узбудљив и изнад свега поучан живот овог човека за кога је речено да је "див два века", тема је ове књиге, о којој ће говорити наша гошћа, Весна Југовић.

Са вама Мирјана Никић.

 

Од 11 часова пратимо посету председника Србије Александра Вучића Кини. Другог дана боравка у главном граду Кине председник Вучић ће, како је планирано, имати сусрет са председником Кине Си Ђипингом, а након састанка биће потписани билатерална документа у присуству двојице председника. Из Пекинга се јавља наш специјални извештач, а о значају ове посете разговарамо са Слободаном Унковићем, бившим амбасадором у Кини.

У студију је Невена Костадиновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво