Спортски споменар

Гост 326. емисије је рукометаш Богосав Перић, рекордер панчевачког “Динама” са 714 одиграних утакмица и 2448 потигнутих голова. Успешно је играо на више места у тиму. Као репрезентативац Југославије освајач је бронзане медаље на Светском првенству у Источној Немачкој 1974. Са великим успехом је тренирао 20-ак тимова у некадашњој Југославији и Италији. Био је члан селекторске комисије репрезентације Југославије и селектор Туниса.

У емисији ће између осталог говорити: о својим рукометним почецима у Панчеву, занимљивостима и анегдотама током припрема за Светско првенство 1974, о легендарном Браниславу Покрајцу с којим је годинама играо у панчевачком Динаму и државном тиму, о свом сину Дејану Перићу, својевремено најбољем голману света, сада успешном тренеру. Чућете и несвакидашњу причу како су се његови родитељи упознали по изласку из конценрационог логора после завршетка Другог светсгог рата.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво