Новости дана

У званичној посети Србији борави потпредседник Индије Венкај Наиду. Председник Александар Вучић захвалио је потпредседнику Индије на јасној одлуци те земље да подржи територијални интегритет и суверенитет Србије, напомињући да Индија може да рачуна на подршку Србије у међународним форумима и институцијама. Вучић је нагласио да је Индија истински и искрен пријатељ, за којег је уверен да ће у будућности моћи да се оствари још боља сарадња у интересу обеју земаља и народа. Председник је изразио очекивање да ће две земље унапредити политичке и економске односе. Венкај Наиду је констатовао пријатељске и срдачне односе две земље, уз уверење да ће они даље јачати, посебно у области економских, али и свих других области. „Уверио сам председника Вучића да Индија наставља да подржава територијални интегритет и суверенитет Србије и да нема никакавог размишљања о промени тог става,“ поручио је Наиду.

У оквиру посете индијске државно - привредне делегације, организован је и Пословни форум Србија - Индија, на којем уццествују 54 фирме из Србије и 14 великих индијских компанија.
Привредну делегацију Индије чине представници индијских компанија из сектора фармације, информационо-комуникационих технологија, обновљивих извора енергије, металске индустрије, ајурведа производа, едукације, трговине и услуга.

Петоро људи је страдало од урагана Флоренс, који је погодио Северну Каролину. Тренутно је ослабио на ниво тропске олује. Амерички Национални центар за урагане упозорио је, међутим, да невреме и даље прети том делу Сједињених Америчких Држава. Процењује се да ће штета бити између 10 и 60 милијарди долара.

Североисточну обалу Филипина, погодио је супертајфун "Мангкут". Више од пет милиона људи је угрожено, а 9.000 људи премештено је у привремена склоништа.

Под називом "Чудо какофоније", у Београду почиње 57-ми Октобарски салон. Уметнички директори и кустоси изложбе Гунар и Данијел Кваран, окупили су 72 уметника из целог света са идејом да представе изузетну разноликост савремене светске уметничке продукције. До 28-ог октобра, Међународна смотра савремене ликовне уметности, биће одржана на пет локација: у Културном центру Београда, Галерији Српске академије наука и уметности, Музеју града Београда, Галерији "Ремонт" и Уметничком простору "У10".

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се