Новости дана

Двојица радника, пословођа и помоћник геометра, погинула су приликом пада са 22. спрата зграде на градилишту "Београда на води". Како сазнаје наша кућа, погинули су младић од двадесетак година и радник око четрдесет из кооперантске фирме која ради за "Штрабаг". Они су прошли обуку, имали пуну опрему и били су пријављени радници.

Отворена финансијска понуда компаније "Ел Дахра" из УАЕ, која је за ПКБ понудила 105 милиона 55 хиљада евра. Понуда је исправна и о њој ће одлучивати Министарство привреде, сазнаје РТС. Ова компанија из УАЕ, која у Србији има регистровану фирму, једина је доставила пријаву за учешће у поступку приватизације Пољопривредне корпорације Београд (ПКБ).

На источну обалу САД, за неколико сати, свом снагом обрушиће се ураган "Флоренс". Јак ветар већ је донео падавине и поплаве, а без струје је остало више од 180.000 домаћинстава у Северној и Јужној Каролини. Та бројка би до краја дана могла да порасте на милион. 

Писац Владимир Кецмановић добитник је Андрићеве награде за 2017. годину за причу "Ратне игре".  У образложењу је, између осталог, написано да је аутор гротескно иронијски сагледавајући непосредну стварност успео да изгради књижевно уметнички уверљиву слику нашег драматичног доба у којој се губи разлика између игре и трагике.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Марица Сердар

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво