Новости дана

Циљ Владе је да почнемо да градимо друштво засновано на знању, изјавила је премијерка Ана Брнабић. Она је отворила конференцију о промоцији напретка у спровођењу развојне Агенде Уједињених нација 2030.

У Министарству привреде биће отворена понуда за приватизацију Пољопривредне корпорације Београд и зависних друштава. Две компаније су откупиле продајну документацију, док је понуду доставила једна фирма. Министар финансија Синиша Мали је рекао како је намера државе да нађе партнера који ће обезбедити контитнутет производње, инвестиције и пуна права и заштиту запослених.

Руски председник Владимир Путин обишао је војне вежбе ВОСТОК 2018, највеће од распада Совјетског Савеза.  Заједничким маневрима руске и кинеске војске у Сибиру придружиће се и Монголија. У току су и војне вежбе НАТО-а, чији је циљ јачање ваздушне и противваздушне одбране.

У Бечу је у току састанак министара унутрашњих послова земаља чланица Европске уније и држава Западног Балкана. Аустрија ће задржати контроле на својим границама све док заштита спољне границе Европске уније од миграната не буде чврсто успостављена, изјавио је аустријски министар унутрашњих послова Херберт Кикл. Он је потврдио да је Аустрија са одређеним земљама Западног Балкана преговарала о успостављању центара за прихват протераних миграната из Европске уније.

У прологу фестивала,  представом "Одило. Затамњење. Ораторијум" једног од водећих словеначких авангардиста из осамдесетих година прошлог века, Драгана Живадинова, у београдском Центру "Сава" почиње 52-ги Битеф. Фестивал ће свечано бити отворен сутра представом "Свита број 3, Европа".

Веслачи Милош Васић и Ненад Беђик у полуфиналу Светског првенства у Пловдиву. На Светском пренству, одбојкаши Србије играју са Камеруном,  ватерполисти на Светском купу са Хрватском, а кошаркаши са Грчком у квалификацијама за Светско првенство.

Уредник и водитељ - Мирослав Војводић

Уредник вести - Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво