Таласање - Шетња

Нова италијанска влада увешће до краја године забрану куповине недељом у великим тржним центрима, јер жели да очува традицију породичног окупљања последњег дана у седмици. У многим европским земљама не ради се викендом. Шта је са захтевом домаћих синдиката о новом радном времену? За нашу емисију говоре Наташа Јокић-дописник Радио Београда из Стразбура и Радослав Топаловић, председник Самосталног синдиката трговине Србије.

Србија коначно добија Закон о лобирању. Реч је о закону из сета антикоруптивних мера и представља обавезу из Акционог плана Поглавља 23. Ко ће све моћи код нас да се бави тим послом  и колико јавност разуме суштину лобирања говори председник Друштва лобиста Србије Ненад Вуковић.

Нестанак букових шума, преполовљени пољопривредни приноси, чешће епидемије тропских болести... сценарио је који очекује Србију до краја 21.века, а који предвиђају стручњаци. Из ресорног министарства  најављују низ законских и стратешких докумената који би требало да  ублаже ефекте таквих пројекција. Гошћа је Драгана Радуловић-руководилац Групе за ублажавање климатских промена у Министарству заштите животне средине.

Организација Save the children је објавила да би у ратом захваћеним зонама широм света до краја ове године од глади могло да умре 600.000 деце. Из ове организације упозоравају да је намерно изгладњивање цивила, а нарочито деце и спречавање допреме хуманитарне помоћи постало једно од облика водјења рата против цивила. Гошћа професорка Радмила Накарада са Факултета политичких наука.

Уредник и водитељ - Дијана Иванов Кадић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво