Вечерас заједно

У периоду 18-20.септембра биће одржан годишњи скуп Архус центара на језеру Исик-Кул, у Киргистану. Представници Архус центара из различитих земаља света представиће рад својих Центара и разменити искуства и тако допринети бољој и лакшој имплементацији одредаба Архуске конвенције.

Архуска конвенција усвојена је 25. јуна 1998, у граду Архус, у Данској, а ратификована 12. маја 2009. године. Ове године навршава се 20 година од усвајања Конвенције. На овогодишњем скупу једна од значајних тема биће и Циркуларна економија, односно могућност смањења ризика по животну средину коришћењем обновљивих извора енергије.

Наша вечерашња гошћа Уна Мијовић, из Архус центра Нови Сад, представљаће Мрежу Архус центара у Србији на овом важном скупу и позвана је, од стране Секретаријата ОЕБС са седиштем у Бечу, да одржи предавање на ту тему.

У другом делу емисије најавићемо сутрашњу промоцију књиге „Американци - српски добровољци из САД" др Милана Мицића.

Двадесет пет казивања о српским добровољцима, који су у српску војску досли из САД (23) и из Аргентине (2) а који су између два светска рата насељени у банатским колонијама, настала на основу породичног сећања, јесу покушај неговања културе сећања у српском народу на људе, појаве и догађаје који су део националног идентитета а који су вољом историјских процеса и утемељених вредносних система у другој половини 20. века маргинализовани и бачени у простор заборава.

Уредник и водитељ: Драгана Живојновић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво