Таласање - Шетња

Ко и како бира едукативне материјале и садржаје за рад у предшколским установама? Шта су одговарајући садржаји за тај узраст? Треба ли их или не штитити од бајки у којима вук поједе баку, а зла маћеха претворена у старицу отрује Снежану? Гост: Оливера Вејиновић из Завода за унапређење образовања и васпитања.

Ових дана би требало да буду усвојене измене и допуне Правилника о условима рада ауто-школа. Колико њих ће од 26. октобра, када нова правила почињу да важе, моћи да настави своју делатност? Шта ће бити са кандидатима који су започели ауто-обуку? Зашто ауто-школе нису до сада ускладиле свој рад са правилником, који је донет још 2012. године?

Саговорници на ову тему су: Станоје Спасић, из МУП-а Републике Србије и Наташа Тороман, потпредседник Асоцијације ауто-школа Србије.

Гост данашње емисије је и Бети Ђорђевић, певачица раскошног гласа, коју су поредили са Саром Вон, а Ела Фицџералд је занемела када ју је чула како пева. Разговарамо о њеним музичким почецима, хитовима, фестивалима, великој популарности, непристајању на компромисе и наступима и тренуцима којима данас испуњава своје време.

На археолошком налазишту Медијана код Ниша у току је завршна фаза радова на изградњи заштитне конструкције за надкривање овог локалитета који потиче с краја трећег и почетка четвртог века наше ере. О томе, наш колега из Ниша Озрен Рашић.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара