Таласање - Шетња

У Србији постоји више од двадесет националних мањина. Kакав је њихов статус и колико су укључени у политички и јавни живот нашег друштва?

Kако протичу припреме за изборе чланова националних савета, чућете од Гордане Говедарице, саветнице у Kанцеларији за људска и мањинска права.

Ове недеље почео је са радом систем за дигитално прослеђивање записника о увиђају саобраћајних незгода и пратеће документације. Записник о увиђају саобраћајна полиција ће директно слати на сервер Удружења осигуравача Србије. Да ли ће грађани убудуће брже и ефикасније остваривати своја права питамо Зорана Ћирића из Удружења осигуравача.

Европска унија све више заговара укидање померања казаљки на сату. Од 4,6 милиона Европљана, чак 84 процента подржава ту идеју. Пре неколико дана Влада је усвојила Предлог закона о рачунању времена. О аргументима за и против говори Милан Стојановић, астрофизичар.

У свом новом роману „Помор и страх" Вуле Журић говори о мукама Ирижана да савладају кугу, страшну болест која их је задесила крајем 18. века. Вешто уплићући историјске догађаје и ликове, служећи се аутентичним језиком који су користили грађани настањени на граници Аустрије и Турске, писац успева да на привлачан начин дочара прохујалу епоху. Опширније у причи Светлане Младеновић.

Уредник и водитељ: Дијана Иванов Kадић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво