Ноћни програм - Путовање до угла

На какве занимљиве људе, приче и дешавања можемо да наиђемо док путујемо од угла до угла?

Наш саговорник је редитељ Горан Девић, аутор филма „Буффет Жељезара", приказаног на овогодишњем Панчево Филм Фестивалу.

Горан Девић (Сисак, 1971) је, након студија права и археологије, дипломирао филмску и телевизијску режију на Академији драмске уметности у Загребу, где сада ради као доцент на Одсеку филмске и ТВ режије, и као предавач на основним и магистарским студијама - смер документарни филм. Још 2007. године основао је продукцијску кућу „Петнаеста умјетност". Шира филмска публика боље га је упознала преко дебитантског дугометражног играног филма „Црнци" (2009, коредитељ са Звонимиром Јурићем). У стручним круговима Девић је познатији као документариста („Увозне вране", „Немам ти шта рећ' лијепо", „Три", „Сретна земља", „Двије пећи за ударника Јосипа Тројка").

Девићев документарац „Буффет Жељезара" (Петнаеста умјетност, 2017) говори о последњих неколико дана рада бифеа на аутобуској станици код улаза у Жељезару Сисак. Власници бифеа Ерна и Џевад Селмић присиљени су да затворе гостионицу и, док се спремају за одлазак у Немачку, опраштају се од својих сталних муштерија и места на коме су провели велики део живота.

Уредница и водитељка емисје: Хана Гадомски
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво