Новости дана

Председник Србије Александар Вучић рекао је у обраћању у Косовској Митровици да је његова обавеза да каже да ће Србија и у добру и у злу увек бити уз свој народ на Косову и Метохији. Још немамо никакав нацрт решења, нисмо ни близу њега, али имамо обавезу да разговарамо, поручио је Вучић. Нагласио је да ће неко у наредних десет или двадесет година морати да постигне договор са Албанцима јер је то услов опстанка Срба на Косову и Метохији.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да догађаји на КиМ, код места Бање, где је онемогућена посета председника Србије Александра Вучића, показују сву комплексност и осетљивост ситуације на КиМ, као и то да су представници Албанаца на КиМ неозбиљни, неодговорни, непредвиди и не поштују договоре.

ЕУ жали због отказивања посете председника Србије Александра Вучића селу Бање и тражи од свих надлежних да обезбеде ред и безбедан пролазак током целог дана, саопштила је Маја Коцијанчич, портпаролка високе представнице Федерике Могерини.

Осам особа ухапшено је током насилних демонстрација у суботу увече у Солуну, саопштиле су грчке власти. У сукобима демонстраната и полиције повређено је 15 полицајаца, а значајна материјална штета причињена је на многим радњама, аутомобилима, контејнерима и тротоарима, пренела је агенција АНА.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво