Таласање - Шетња

Многа истраживања указују на штетне последице употребе мобилних телефона. Млади их не испуштају из руку, што често доводи до њихове отуђености, али и недостатка пажње и концентрације, и отежаног учења. Старијима, као да је читав живот у мобилним телефонима: од контаката до фотографија. Телефони звоне у позориштима, на сав глас се користе у јавном превозу, у њих се гледа и „куцка“ и током оброка или разговора са пријатељима. Које су све последице претераног коришћења мобилних телефона и како их спречити? Одговоре даје психолог Ана Мирковић. Емитујемо и прилог Озрена Рашића снимљен у основној школи „Радоје Домановић“ у Нишу, у којој је употреба мобилних телефона забрањена свима: и ђацима, и наставницима, и родитељима.

Због све већег броја нестручних или недовољно стручних лица, која се баве естетском медицином, Министарство здравља ће до краја месеца одредити критеријуме за рад лекара у тој области. Тиме ће, пре свега, бити заштићени пацијенти, јер последице нестручних естетских захвата нису занемарљиве. О новинама које припрема Радна група министарства разговарамо са проф др Маријаном Новаковићем из Клинике за опекотине, пластичну и реконструктивну хирургију.

Био је један од најбољих одбојкаша света, омиљени спортиста многих генерација, асистент на Факултету спорта и физичког васпитања, отац четворо деце, брат садашњег селектора мушке Одбојкашке репрезентације Србије, личност велике харизме, предан раду са младима, страствени пецарош - Вања Грбић, наш гост у студију.

Млади из Сомбора удружили су се око идеје рестаурације старих бицикала, које ће, када их среде и дотерају, понудити суграђанима на аукцији, а прикупљена средства донирати Дому за децу и омладину „Мирослав Антић Мика". О том пројекту сазнајемо од Јелене Штулић из Центра за развој заједнице "Линк" из Сомбора.

Аутор и водитељ: Тања Зељковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво