Иза кулиса

О PAFF-у, интернационалном такмичарском фестивалу ауторског дугометражног и кратког филма, који се одржава у Панчеву, од 5. до 9. септембра, разговарали смо са Огњеном Главинићем, директором Фестивала, и Марком Грбом Сингом, селектором.

Панчево Филм Фестивал је манифестација посвећена неговању и промоцији независне ауторске кинематографије. Главна мисија Фестивала је да представи, истражи и прошири идеје и питања шта све кинематографија данас може да буде и уради, као и да кроз присуство младих талентованих аутора на фестивалу, промовише и пружи подршку новој генерацији филмских уметника.

Програм овогодишњег, петог по реду, PAFF-а обухвата такмичарске селекције "Светионици" и "Рани радови", као и ревијални програм "Pafforama", ретроспективу филмова младог аутора "Светла будућност", кратке анимиране филмове који ће бити приказивани на почетку сваке фестивалске вечери, и популарну селекцију "Поноћна језа".

Фестивал прати и музички програм, који је прилика за дружење како са домаћим уметницима тако и са гостима из иностранства.

Ту значајну филмску манифестацију ове године отвориће филм "4 године у 10 минута" награђиваног редитеља Младена Kовачевића.

Уредник и водитељ: Хана Гадомски

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво