Време спорта и разоноде

Михаела Ђаковић једна је од оних младих снага с којима рачунамо у годинама које долазе, када је у питању српски тенис. Од малих ногу држи рекет у рукама, са својих 16 година већ је успела да се нађе на светским ранг листама и у синглу и у дублу. Одмах после ове емисије креће пут Загреба, на један од турнира, у пратњи тренера Кристине Остојић. Из Нове Пазове је, али - уз огромну подршку фамилије- жели да оствари европски и светски значајне резултате. Који су јој главни адути за то, послушајте у овом издању породичног магазина Радио Београда 1.

Женска футсал репрезентација Србије формирана је пре само три месеца. Девојке су недавно биле у Словенији, где су одиграле две прве пријатељске утакмице, са репрезентацијом ове земље. Блистала је Марија Армуш, коју смо већ имали прилике да упознамо у `Времену спорту и разоноде`, али и све остале младе даме, свесне да тим утакмицама исписују историју. Под вођством селектора Дејана Мајеса, који има големо искуство и у великом и у `малом` фудбалу, за који дан почињу с припремама за квалификациони турнир за Првенство Европе, који ће се одржати у Португалу. Са нама у студију биће играчице Аница Плећић и Милена Чановић, као и тим менаджер футсал селекција Фудбалског савеза Србије Игор Гачић.

Србија је ове седмице у црвено- белом, успеху клуба из Улице Љутице Богдана радују се и они који иначе не навијају за Црвену звезду, свесни да је то огромна ствар за овдашњи фудбал. Црвена звезда је поново у елити Старог континента, дочекаће и ићи у госте славним екипама Ливерпула, Пари Сен Жермена и Наполија. Наш гост данас је Горан Негић, секретар стручног штаба ФК Црвена звезда, један од оних који је много допринео успеху свог тима, један од аутентичних Звездиних `војника`, одан клупским бојама, фудбалерима, стручном штабу, максимално професионалан у односима са службеним лицима на званичним утакмицама. Један од оних људи из сенке, који се у њој комотно осећају, јер управо на тај начин могу да пруже највише.  

За коментар фудбалске седмице, успеха Црвене звезде и утакмице Партизана, који се на путу ка Европи спотакао на последњој степеници, обратили смо се Слободану Павковићу, прецизније позвали смо га у госте. Некадашњи фудбалер Војводине и Партизана, фудбалски тренер у земљи и иностранству, својевремено председник организације фудбалских тренера Србије,  донедавно члан стручног штаба нашег државног тима, увек је расположен за разогвор на фудбалске теме, али радо прича и о музици којом се с успехом бавио, и данас радо и често узме гитару и засвира за своју душу и уживање пријатеља.  

У госте нам долази и Слободан Шкрбић, некадашњи фудбалер Црвене звезде, члан омладинске, младе и сениорске репрезентације Југославије, поникао је у омладинској школи Црвене звезде, играјући за пионирски, касније и јуниорски састав. Дрес првог тима `црвено-белих` носио је од 1961. до 1971. године. Одиграо је 116 такмичарских утакмица, постигао три гола и учествовао у освајању три шампионске титуле 1964, 1968. и 1970. године, два национална купа 1964. и 1968. и Средњоевропског купа 1968. године. Непосредни повод- велико срце и низ хуманитарних акција које организују и одржавају ветерани нашег најтрофејнијег фудбалског клуба.

У поводу десетогодишњице постојања спортског удружења АТБ из Новог Сада, које се бави планинским скејтбордом (mountainboard), 31. августа и 1. септембра одржаће се такмичење,на коме ће се тркати сви најбољи светски возачи, укључујући и актуелне светске шампионе Коди Стјуарта из САД-а, као и Сенке Бајић из Србије. Пратићемо и званични тренинг уочи трке формуле 1 у Монци, за `Велику награду Италије`. Бележимо и нови успех Наташе Антоњак у боћању, најавићемо и међународни фестивал топловаздушних балона, који нас очекује у Сенти.

Четвртог септембра у Чачку почиње међународни фестивал анимације `Аниманима`. Три дана доцније, у Кучеву стартује фестивал тв етнолошког филма `Фестеф`. Етно сусрети одржавају се од сутра у Нишкој бањи, ликовна колонија `Гружанска јесен` почиње наредне суботе у селу Жуње код Кнића. Светски конгрес археолога биће одржан у Виминацијуму. Најављујемо и завршну манифестацију код Чукаричке чесме, у организацији удружења `Поета`. У Зрењанину се од сутра, на више локација, одржава фестивал савременог уметничког стваралаштва `Нови простори`. Нова берза играчака дешава се сутра у нашем главном граду.   

У Бачкој Тополи наредног викенда се дешава Сајам пољопривреде и индустрије, као и вашар заната, под називом `Expo`. Карловачка берба грожђа биће од 7. до 9. овог месеца у Сремским Карловцима. Фекетићки дани бербе грожђа и промоција Куманских игара очекују нас у овом месту, поред Малог Иђоша. Бележимо и празник града Сенте, потом `Бербанске дане` на Палићу, `Брђански сабор традиције и обичаја` у селу Ђурђево крај Раче, као и нови скуп у оквиру циклуса дешавања која пропагирају спремање праве, добре, домаће зимнице- `Изађи ми на теглу`.  

Нашим читаоцима и делимо нови број магазина `Пензија`. Најављујемо плесно вече `Кад играо се рокенрол`, неколико лепих уметничких изложби- у галерији `Арт 55` у Нишу, музејима у Смедереву и Пожаревцу, у Малој галерији УЛУПУДС-а у Београду. Клуб љубитеља салсе `Al Centro Salsa` најавиће нову сезону, уз бесплатну месечну школарину млађим поштоваоцима наше емисије. Пратићемо и све актуелности из света спорта, културе, јавног и уметничког живота широм Србије.  

 

Уредник и водитељ: Жељко Стефановић

 

 

 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво