Таласање - Шетња

Последње несреће на градилиштима по ко зна који пут отварају питања безбедности радника и поштовања прописа о обавезној заштити. Анализе трагичних догађаја указују не небезбедан рад на висини, некоришћење опреме за личну заштиту, рад у непрописно обезбеђеним ископима. Од укупног броја страдалих радника у прошлој години, чак 30 одсто је радило на црно! Гост Саша Торлаковић - председник Синдиката радника грађевинарства.

Држава је кроз еколошке таксе наплатила 10 милијарди динара од компанија чија производња ствара отпад који загађује животну средину. Покренуто је готово две хиљаде прекршајних и око 200 кривичних пријава. Ко су највећи загађивачи у Србији? Колико се опасног отпада произведе и где он завршава? Како се кажњавају предузећа која крше закон о плаћању еколошке таксе или достављају лажну документацију о нивоу загађења које су изазвали, нека су од питања за Филипа Радовића, директора Агенције за заштиту животне средине.

Страни аналитичари тврде да је дошло време за праву уједињену Европу. Немачко министарство спољних послова ради на новом плану спољне политике Берлина према Вашингтону. Тај план ће бити представљен 3. октобра. О трансатлантским односима са Хенингом Рикеом, директором Центра за трансатлантске односе немачког Друштва за спољну политику разговарала је Тања Гајовић.

Вечерас почиње 18. Фестивал уличних свирача - Градић фест, традиционалном поворком учесника и Новосађана од Трга слободе у центру града, па преко Варадинског моста, до Београдске капије у Подграђу Петроварадинске тврђаве. Тада ће почети, како кажу организатори, спектакуларан концерт шпанског пијанисте Давида Морена и његове партнерке акробаткиње. Шта све очекује посетиоце Фестивала чућете од Бојане Каравидић.

Дијана Иванов Кадић. 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи