Новости дана

Председник Александар Вучић истакао је у разговору са шефом Делегације Европске уније у Београду Семом Фабрицијем да процес приступања Унији представља улагање у мир, стабилност и свеобухватни напредак Србије и целог региона. Нада се да ће динамика отварања поглавља пратити резултате реформи које Србија континуирано спроводи.  Уочи следећег састанка на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине, заказаног за 7. септембар у Бриселу, Вучић је поновио спремност да, уз  посредовање Европске уније, настави рад на проналажењу компромисног решења за Косово и Метохију.

У Старој Пазови је положен камен темељац за изградњу 169 станова, намењених избегличким породицама из Босне и Херцеговине и Хрватске. Реч је о Регионалном стамбеном програму, заједничком пројекту Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, који има за цилј да обезбеди трајна стамбена решења за најугроженије избегличке породице.

Недељу дана пред почетак школске године, почиње обука специјалних тимова који ће у свим школама у Србији, држати предавања деци и родитељима о штетности дроге. Министар здравља и председник Владине  комисије за борбу против наркоманије Златибор Лончар рекао је да ће 48 тимова радити у 1.700 школа. Објаснио је да ће њихов задатак бити да деци, родитељима и наставницима објасне какви ризици постоје, шта  доводи до тога да дете почне да користи дрогу, које су промене у понашању.

Београд је домаћин научног скупа - радионице научника из Сједињених америчких држава, Србије и Западног Балкана у области науке о подацима. Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је отварајући скуп најавио нове моделе финансирања науке.

Вечерас почиње 13-ти Међународни новосадски књижевни фестивал чији је организатор Друштво књижевника Војводине. Ове године у центру пажње је шпанска поезија. Учествује око 40 учесника из више земаља.

У Њујорку почиње четврти тениски гренд слем турнир у сезони, ЈУ ЕС Опен. Првог дана, од српских представника играће Душан Лајовић против Дамира Џумхура из Босне и Херцеговине. Меч почиње око 20 часова. Осталих петоро српских тенисера  мечеве првог кола играју сутра.

Уредник и водитељ емисије Мирослав Војводић.

Уредник вести Марица Серда.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи