Спортски споменар

Гошћа 324. емисије је Славица Ђукић, својевремено један од најбољих рукометних голмана света. У каријери је освојила све што се могло: златну олимпијску медаљу на Играма у Лос Анђелесу 1984. и сребрну на Светском првенству две године раније у Мађарској.

Са београдским Радничким је вишеструки првак Југославије и освајач Купа, тријумфовала је у Купу победника купова и два пута у Купу европских шампиона. У елитном клупском европском такмичењу је једном победила и у дресу аустријске Хипобанке.

У емисији ће између осталог говорити: због чега је уместо одбојком почела да се бави рукометом; зашто јој је кошаркаш Зоран Славнић био идол; специфичности учешћа на Олимпијским играма у односу на друга такмичења; како је одбележено освајање златне олимпијске медаље у Лос Анђелесу 1984.; да ли је било разлике у приступу утакмицама када је била репрезентатвка Југославије у односу на период деведесетих када је бранила гол селекције Аустрије; какав је у бечкој Хипобанци био однос рукометашица са некадашњих југословенских простора у време распада некадашње заједничке државе?

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво