Новости дана

Премијерка Ана Брнабић поручила је да је сада тренутак да изађемо из замрзнутог конфликта по питању Косова и Метохије и кренемо путем којим би кренуле нације које решавају проблеме и тако постају победници. "Дугорочна нормализација односа између Београда и Приштине без сумње је најважније политичко питање за будућност наше земље и нашег народа", истакла је премијерка за Танјуг. Она подсећа да Космет није питање за једнократну употребу, а посебно не за политичку злоупотребу.

Два дана после рушења надвожњака у Ђенови спасиоци настављају потрагу за можда преживелима у рушевинама. Настрадало је 39-оро људи, међу њима и троје деце, а више десетина је затрпано, саопштила је италијанска полиција. Премијер Ђузепе Конте је прогласио ванредно стање у покрајини Лигурији на годину дана и запретио да ће бити одузете дозволе концесионарима који управљају тим надвожњаком.

Трагедија у Ђенови наметнула је питање безбедности наших мостова, али стручњаци тврде да разлога за бригу нема. Око 4 хиљаде српских мостова потпуно је сигурно за друмски и железнички саобраћај, поручују надлежни. Иако су контроле редовне, ресорна министарка Зорана Михајловић наложила је ванредни инспекцијски надзор над свим мостовима у Србији дужим од 100 метара.

У реванш утакмицама трећег кола квалификација за фудбалску Лигу Европе, суботички Спартак ће у Копенхагену играти против Брондбија. У Београду ће играти Партизан и, такође данска екипа, Нордсјеланд.Обе утакмице преносиће Радио Београд Један.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић. 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво