Новости дана

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће држава улагати у војску, јер је потребно да она буде снажна, "да би сачували своју земљу, њену слободу и независност" и да би војска била спремна да делује против сваког агресора и одбрани Србију. Вучић је, током посете Војнотехничком институту, који је примио 48 нових инжењера, рекао да ће та научно-истраживачка установа, поред већ договорених 15,9 милиона евра, добити још много више новца, како би могла да развија пројекте.

На Косову и Метохији догодили су се тешки злочини који су нажалост остали некажњени. Држава Србија одлучна је да сви они који су починили злочине морају да добију заслужену казну. Председник владине Комесије за нестала лица Вељко Одаловић рекао је на трибини ''Некажњени злочини'' да очекује да Специјални суд за ратне злочине подигне оптужнице против припадника некадашње ОВК по доказима који су му достављени за злочине над Србима. Председница удружења породица косметских страдалника Наташа Шћепановић рекла је да породице већ 20 година очекује правду за жртве.

Најмање 11 особа је погинуло када се у Ђенови срушио вијадукт који чини део ауто-пута А-10. Десетине људи заробљене испод рушевина. Трагедији је претходила јака олуја. Званичници сумњају да је недовољна стабилност конструкције узрок пада.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи