Таласање - Шетња

Како послују банке у Србији? Колико често поједине банке доводе у заблуду своје клијенте? На који начин ће примена новог Закона о платним услугама увести ред у тој области, за наш програм говори Драгана Станић, генерална директорка Сектора за платни систем народне банке Србије.

Велики број младих планира да посао тражи у иностранству, чак 63 одсто, јер сумњају да ће наћи посао по завршетку школовања или радити на пословима изван своје струке, показује истраживање у оквиру пројекта „Глас младих у демократским процесима" који реализује Кровна организација младих Србије. Шта још млади наводе као своје највеће проблеме чућете од Миљане Пејић из КОМС-а.

Климатске промене прете да Земљу претворе у „пећницу". Последице подизања просечне температуре за један и по до два степена могле би да буду много теже него што се до сада мислило, наводи се у најновијој светској научној студији. Ова, 2018. година је већ најтоплија година од када се врше мерења. О последицама глобалног загревања, све чешћим олујама, поплавама и пожарима говори доцент Физичког факултета др Владимир Ђурђевић, климатолог.

Сваког лета Новосађани добијају мали културни центар усидерен на обали Дунава уз Варадински мост који води ка Петроварадинској тврђави. Зове се једноставно „Брод театар". На палуби је позорница, преко пута на мини плажи, у песку су поређане столице са којих публика прати позоришне представе, филмске пројекције, али ту се одржавају и радионице намењене пре свега младима као што је на пример она за прављење лампиона. О овогодишњем програму Бојана Каравидић разговарала је са Немањом Вуковићем који је у новосадском Студентском културном центру, коме припада и Брод театар.

Уредник и водитељ: Дијана Иванов Кадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво