Ноћни програм - Путовање до угла

На какве занимљиве људе, приче и дешавања можемо да наиђемо док путујемо од угла до угла?

Наш гост је Александар Јевтић, уметник и наставник. Разговарамо о цртању, раду с децом, музици, путовањима... Александрове цртеже моћи ћемо да погледамо на изложби „Kако смо живи", која се одржава од 20. августа до 7. септембра у Гелерији Ремонт, у Београду. Отварање изложбе је у понедељак, 20. августа, у 19h.

„Суочени са нужношћу прихватања животиња, биљака, машина, грађевина, предмета, кибернетских ентитета, замишљених и митских бића, симболичких и знаковних ентитета и осталих неименљивих и непознатих појава, као равноправних делова слагалице у којој живимо, у којој је свака од тих ствари у пођеднакој релацији с осталима, упркос и управо због несигурности и непредвидљивости контекста, можемо се и морамо препустити односима, који нам делују бизарно, непримерено и хаотично. Ослобађајући културни и психолошки ефекат тог ‘морања' је суштински садржај и порука ових цртежа. У том смислу, поносно истичем њихову забављачку функцију, експлицитно одбијајући да прихватим избор између озбиљног и смешног као узајамо искључив." Александар Јевтић (из најаве за изложбу)

Александар Јевтић рођен је 1978. године у Чачку. Завршио је Факултет примењених уметности, смер Графика и књига. Неколико година је радио као илустратор, а затим се посветио истраживању цртежа и раду са децом, младима и угроженим групама. Водио је радионице за децу и младе у Регионалном центру за таленте и центру за ликовно образовање 'Шуматовачка'. Од 2015. води експерименталну радионицу 'Осматрачница'. Од 2016. ради као наставник Ликовне културе и Цртања, сликања и вајања у Основној школи Светозар Марковић у Београду.

Уредница и водитељка емисије: Хана Гадомски

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво