Таласање - Шетња

Европска унија намерава да уведе прописе о томе које врсте мастила и боја могу да се користе за трајно бојење људског тела, па ће у наредном периоду бити извршено испитивање о безбедности супстанци које се употребљавају за тетоваже. У емисији говоримо о здравственим проблемима који могу бити последица тетовирања. Иначе, данас око 12 одсто грађана ЕУ има тетоваже, док је 2003. тај проценат био пет.

Пресек понуде и потражње послова у првој половини године путем плафторме за проналажење нижеквалификованих радних места - Послонаут, показује дефицит кандидата у областима нега лепоте, припрема хране, кухињско особље, грађевина, док је највеће интересовање за послове конобарисања, промоција, али и послове чишћења. Из ових података се може закључити да су кандидати са занатом у рукама ( фризери, занаталије, месари, кувари) најтраженији и најређи на тржишту рада у овом тренутку, о чему ће бити речи у данашњој емисији.

У времену између жетве, озимих и јесењих усева пољопривредници калкулишу шта да чине са летином. О томе је наш новинар Петар Кочић разговарао са Чедомиром Кецом, аграрним аналитичаром.

Изложба „Источна Африка на фотографијама Коломана Трчке" током августа је отворена за посетиоце у Музеју афричке уметности, а сваке сваке недеље у 11 часова, организују се кустоска вођења кроз изложбу. О фотографијама, али и о необичној биографији Коломана Трчке, који је рођен почетком XX века у Зрењанину, говориће ауторка изложбе.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи