Таласање - Земља чуда

У петом наставку серије о преговорима о Косову обрађујемо рађање Бриселског споразума. На свет је дошао после великих мука, из узбуркане пене дијалога Београда и Приштине, уз нежно присуство Кетрин Ештон. Било је то 19. априла 2013. Потписници су се, на крају пута, држали помало кисело и уздржано, а само је бароница Ештон широким осмехом исказала задовољство обављеним послом.

„Ово ће бити основ за преговоре, ово је, у ствари, бити или не бити: да ли председник Србије може да оде на територију Косова и Метохије или не." (Председник Томислав Николић, јануара 2013.)

„Налазимо се између чекића и наковња. Ја у том плану нисам видео ништа добро и не видим ништа добро у одбијању плана." (Александар Вучић, почетком априла 2013.)

„Да ли је добро ово што смо договорили? У овим околностима, боље није могло." (Томислав Николић,после усвајања Бриселског споразума, априла 2013.)

„Ми сигурно нећемо укинути наше институције на Косову и Метохији док се не разреши питање шта ће их заменити; ми предлажемо да то буде ЗАЈЕДНИЦА СРПСКИХ ОПШТИНА" (Ивица Дачић, пролеће 2013)

„Дао сам вам реч, Срби са Косова, ако можете да нађете у свом срцу храбрости да ми опростите, опростите ми. Ја се том опроштају од вас надам." (Александар Вулин, подносећи оставку на место директора Канцеларије за КиМ, априла 2013.)

Аутор: Тања Милекић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво