Српски на српском

Наши ватерполисти су четврти пут заредом освојили прво место на Европском првенству и још једном потврдили доминацију у европском ватерполу. По доласку у Београд, европски шампиони појавили су се на балкону Скупштине града, где се традиционално прослављају највећи спортски успеси, и такође традиционално, и овога пута придев европски спортски новинари писали су двојако, час малим час великим словом….

Прашко квадријенале је најзначајнија светска манифестација посвећена сценографији, сценском дизајну, архитектури и простору у сценској уметности. Миланско тријенале је међународна изложба примењене уметности, индустријског дизајна и унутрашњег уређења; а за чувени Венецијански бијенале може се рећи да је интердисциплинарна изложба савремене уметности. И, за финале - следи питање: ког су рода бијенале, тријенале и квадријенале?

На 13. Прашком квадријеналу 2015. године кустоски тим наших селекција добио је златну медаљу за покретање дијалога, тј. за ангажоване поставке које изазивају уметнике и посетиоце на дијалог. "Реч је о дијалогу који привлачи посетиоца и на њега делује како кроз визуелна и просторна решења, тако и кроз вођену дискусију" - једно је од образложења жирија, а ради се о првој награди додељеној Србији у историји овог квадријенала. Или је требало да кажем - реч је о првој награди?

Глумица - Јадранка Селец 

Уредник и водитељ - Мирјана Блажић

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се