Новости дана

Пре 19 година у Старом Грацком код Липљана албански терористи мучки су на пољу убили 14 српских жетелаца. За тај злочин нико није одговарао. Унмик је започео истрагу, па је предмет предао Еулексу који је обуставио истрагу под образложењем да нема довољно доказа за подизање оптужнице. Чланови породица очекују да случај убиства жетелаца преузме Специјални суд за ратне злочине такозване Ослободилачке војске Косова.

Преостали Срби у Старом Грацком, чланови породица, представници Владе Србије, косовских и локалних институција обележили су годишњицу страдања Срба. Парастос у Старом Грацком служио је владика рашко-призренски Теодосије који је позвао све Србе на Косову и Метохији да упркос тешком времену не напуштају своја имања.

Премијерка Ана Брнабић борави у Сједињеним Америчким Државама, што је њена прва посета тој земљи у својству председнице владе. На радној вечери са представницима Ист-Вест Института у Њујорку, премијерка је рекла да је Србија лидер у привлачењу директних страних инвестиција, јер је у првих пет месеци ове године, нето прилив тих инвестиција био већи од 1,1 милијарде евра, што је 15,8 одсто више него у истом периоду лане. Приоритети Владе су, истиче, дигитализација и образовање. Премијерка ће данас у Њујорку означити крај радног дана Берзе и састати се са председницом Њујоршке берзе, Стејси Канингам.

Министар одбране Александар Вулин борави у званичној посети Кини као изасланик председника Републике. Првог дана, са делегацијом је обишао две фабрике наменске индустрије које се баве производњом и развојем авиона, хеликоптера, беспилотних летелица и система против-ваздушне одбране. Сарадњом са тим компанијама Војска Србије би, каже Вулин, могла да ухвати корак са временом.

Фудбалери Црвене звезде, уколико елиминшу литванску Судуву, играће са бољим из дуела између пољске Легије и словачког Спартака из Трнаве у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, одлучено је жребом у Ниону. Прве утакмице трећег кола квалификација играће се 7. и 8. августа, а реванши су и 14. августа.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво